Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Deutsche Bank takmer zdvojnásobila svoj kapitál vo Vietname

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nemecká banka v pondelok uviedla, že zvýšenie kapitálu podporí jej rast vo Vietname, keďže jej umožní rozšíriť ponuku aktivít pre tamojších klientov.

Hanoj 29. mája (TASR) - Nemecká Deutsche Bank takmer zdvojnásobila svoj kapitál vo Vietname, čím jeho celková výška v ázijskej krajine dosiahla viac ako 200 miliónov USD (186,03 milióna eur). TASR o tom informuje na základe správy portálu businesstimes.

Nemecká banka v pondelok uviedla, že zvýšenie kapitálu podporí jej rast vo Vietname, keďže jej umožní rozšíriť ponuku aktivít pre tamojších klientov.

Deutsche Bank pristúpila k tomu kroku po tom, ako sa príjmy z ázijsko-pacifickej franšízy za uplynulé dva roky zdvojnásobili. Kľúčovým motorom jej rastu v rámci členských štátov Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN) je pritom Vietnam.

"Táto kapitálová investícia vo Vietname odzrkadľuje našu dôveru v rýchly rozvoj tohto trhu a trajektóriu dlhodobého rastu," povedal Alexander von zur Mühlen, generálny riaditeľ Deutsche Bank pre Áziu a Tichomorie.

"Vietnam je čoraz strategickejším trhom. Táto kapitálová injekcia nám umožní lepšie podporovať plány expanzie našich klientov v krajine a tiež širšiu vietnamskú ekonomiku," dodal.

Rozvoj Vietnamu v ostatných rokoch pritiahol pozornosť investorov z celého sveta vrátane Adani Group, ktorá údajne skúma možnosť investovať až 3 miliardy USD do námorných prístavov a obnoviteľných zdrojov energie v ázijskej krajine.

Aj rastúca inflácia spolu so stúpajúcimi nákladmi inšpirovali mnohé firmy, najmä tie, ktoré sú už etablované v Ázii, aby sa zamerali na Vietnam a jeho talentovanú pracovnú silu.

(1 EUR = 1,0751 USD)