Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Vyše 27 ton nelegálneho tabaku zaistili kriminalisti finančnej správy

Ozbrojení príslušníci finančnej správy vykonali dve prehliadky nebytových priestorov v obci Svätoplukovo v okrese Nitra a v Trnave. Počas nich zaistili 27,7 tony nelegálneho tabaku, ktorý bol uložený v 231 kartónových škatuliach. Foto: FB Finančná správa

Okrem tabaku zaistili kriminalisti aj technologické zariadenie na sušenie tabaku a zadržali päť osôb, s ktorými následne vyšetrovatelia finančnej správy v rámci trestného konania vykonali výsluchy.

Nitra 15. októbra (TASR) - Vyše 27 ton nelegálneho tabaku sa podarilo zaistiť Kriminálnemu úradu finančnej správy (KÚFS) na území Nitrianskeho a Trnavského kraja. Realizáciou akcie s krycím názvom Kopanice sa im podarilo zabrániť škode na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške 2,5 milióna eur. Ide historicky o druhý najväčší záchyt množstva tabaku na Slovensku za posledné dva roky, ktorý sa podaril zrealizovať kriminalistom finančnej správy, potvrdila hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Kriminálny úrad finančnej správy zrealizoval akciu, na ktorej sa podieľal aj Colný úrad Nitra a Colný úrad Trnava. Ozbrojení príslušníci finančnej správy vykonali dve prehliadky nebytových priestorov v obci Svätoplukovo v okrese Nitra a v Trnave. Počas nich zaistili 27,7 tony nelegálneho tabaku, ktorý bol uložený v 231 kartónových škatuliach.

Okrem tabaku zaistili kriminalisti aj technologické zariadenie na sušenie tabaku a zadržali päť osôb, s ktorými následne vyšetrovatelia finančnej správy v rámci trestného konania vykonali výsluchy. Zadržané osoby sú podozrivé z trestného činu krátenia dane a poistného, nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.