Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Rakúska banka BAWAG bude mať nového šéfa dozornej rady

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pieter Korteweg vo svojej funkcii končí.

Viedeň 12. decembra (TASR) - Rakúska banková skupina BAWAG dostane nového predsedu dozornej rady. Po odchode veľkého akcionára - investičného fondu Cerberus - sa jeho zástupca a doterajší šéf dozornej rady Pieter Korteweg rozhodol odstúpiť. Na jeho miesto nastúpi Rakúšan Egbert Fleischer, ktorý je od roka 2017 viceprezidentom dozornej rady.

Korteweg bol zástupcom Cerberusu v dozornej rade skupiny BAWAG 12 rokov a od jej vstupu na burzu v roku 2017 šéfom dozornej rady. Prezident banky Anas Abuzaakouk vo štvrtkovom oznámení uviedol, že od roka 2007, keď Cerberus získal kontrolu nad skupinou BAWAG P.S.K., Kortewegsovo vedenie a podpora výraznou mierou prispeli k súčasnej pozícii banky.

"Hoci nám bude Cerberus ako akcionár chýbať, najlepšie roky banky sú ešte pred nami. Budeme pokračovať v raste, uskutočňovať našu stratégiu a sústredíme sa na tie záležitosti, ktoré dokážeme kontrolovať. Sme na ceste k splneniu všetkých našich cieľov na rok 2019 a potvrdzujeme naše ciele na rok 2020," dodal Abuzaakouk.

BAWAG v noci z pondelka (9. 12.) na utorok (10. 12.) oznámil, že po znížení kapitálu sa v rukách malých akcionárov nachádza 78,2 % akcií. Najväčším akcionárom je s podielom 21,8 % investičný fond Golden Tree. Cerberus vtedy znížil svoj podiel o 7 % na 1,54 %. Cerberus podľa agentúry APA prevzal BAWAG P.S.K. v roku 2007 od Rakúskeho odborového zväzu (ÖGB).