Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Skupina UniCredit prijala spoločné vyhlásenie o práci na diaľku

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Cieľom nového spoločného vyhlásenia je vytvoriť globálny prístup ponúkajúci všetkým zamestnancom banky možnosť práce na diaľku v budúcnosti.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Skupina UniCredit a Európska zamestnanecká rada skupiny UniCredit (EZRU) podpísali prvé spoločné vyhlásenie o práci na diaľku. Vďaka tomu bude skupina môcť rozšíriť možnosti, ktoré ponúka technologický pokrok, čím umožní využívanie nových spôsobov práce v záujme lepšieho zosúladenia pracovného a súkromného života a vyššej efektívnosti.

Podpísaný dokument definuje usmernenia, zásady a budúce minimálne štandardy kvality pre prácu na diaľku. "Pandémia nového koronavírusu významne zmenila myslenie a správanie klientov a viedla nás k tomu, aby sme urýchlili transformáciu nášho digitálneho bankovníctva. Túto novú skutočnosť využívame aj v prípade našich zamestnancov, pretože veríme, že práca na diaľku môže zvýšiť kvalitu ich života, čo je plne v súlade so sociálnou angažovanosťou a ambíciou našej skupiny byť najlepším miestom na prácu," uviedol v stanovisku pre médiá generálny riaditeľ UniCredit Jean Pierre Mustier.

Cieľom nového spoločného vyhlásenia je vytvoriť globálny prístup ponúkajúci všetkým zamestnancom banky možnosť práce na diaľku v budúcnosti.