Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Société Générale plánuje zrušiť 640 pracovných miest vo Francúzsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Banka dodala, že sa bude snažiť vyhnúť sa nútenému prepúšťaniu a podporí mobilitu zamestnancov alebo dobrovoľné odchody.

Paríž 9. novembra (TASR) - Francúzska banka Société Générale v pondelok oznámila, že plánuje na domácom trhu zrušiť približne 640 pracovných miest. Uviedla však, že nedôjde k nútenému prepúšťaniu.

Banka, ktorá zamestnáva viac ako 138.000 ľudí v 62 krajinách sveta, spresnila, že prepúšťanie sa dotkne jej trhových aktivít a súvisiacich funkcií. A malo by jej pomôcť znížiť náklady zhruba o 450 miliónov eur do roku 2022 - 2023.

Francúzske hospodárske noviny Les Echos v nedeľu (8.11.) informovali, že škrty sa budú týkať hlavne divízie investičného bankovníctva.

Banka uviedla, že vzhľadom na zhoršovanie štrukturálnych problémov bankového sektora v dôsledku krízy vyvolanej ochorením COVID-19 potrebuje zlepšiť svoju efektivitu a ziskovosť.

Société Générale chce zredukovať rizikový profil úverových a akciových štruktúrovaných produktov. A niektoré jej divízie a oddelenia, napríklad divízia cenných papierov a tiež centrálne funkcie, oddelenie rizík, dodržiavania predpisov, ľudských zdrojov a komunikácie, zvažujú aj organizačné úpravy.

Banka dodala, že sa bude snažiť vyhnúť sa nútenému prepúšťaniu a podporí mobilitu zamestnancov alebo dobrovoľné odchody.

Minulý týždeň oznámila, že sa v 3. štvrťroku vrátila k zisku. Pomohlo jej pritom oživenie obchodovania na trhoch a zníženie nákladov.