Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Zisk Commerzbank v 1. kvartáli prudko klesol

Na archívnej snímke sídlo banky Commerzbank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Čistý zisk za tri mesiace od januára do marca medziročne padol na 120 miliónov eur z 262 miliónov eur v rovnakom období vlani.

Frankfurt nad Mohanom 8. mája (TASR) - Zisk Commerzbank v 1. kvartáli prudko klesol. Len prednedávnom banka ukončila rokovania s Deutsche Bank o fúzii. Commerzbank však trvá na tom, že ide správnym smerom a že pokračuje vo svojej rastovej stratégii.

Čistý zisk za tri mesiace od januára do marca medziročne padol na 120 miliónov eur z 262 miliónov eur v rovnakom období vlani. Zisk na akciu klesol na 10 centov z 21 centov. Ani zníženie nákladov totiž nedokázalo vykompenzovať pokles príjmov a nárast daňového zaťaženia.

Prevádzkový zisk dosiahol 244 miliónov eur po 258 miliónoch eur pred rokom. Prevádzkové náklady klesli na 1,83 miliardy eur z 1,88 miliardy eur. Tržby skupiny sa znížili na 2,16 miliardy eur z 2,22 miliardy eur.

Commerzbank však v 1. štvrťroku dokázala zvýšiť počet zákazníkov aj hodnotu aktív rovnako ako porovnateľné tržby v zákazníckom segmente. Akcia banky posilnila takmer o 1 %.