Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Finančná správa aktualizovala aplikáciu na evidenciu tržieb VRP 2

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Finančná správa pripomenula, že aktualizácia aplikácie VRP 2 už nebude dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android 5.0 a nižšie.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Finančná správa (FS) opätovne aktualizovala funkcionality jej bezplatnej aplikácie VRP 2 na evidenciu tržieb. Úpravou prešlo napríklad zobrazenie sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH), filtre tovarov a služieb či vystavených dokladov. Došlo aj k avizovanému ukončeniu podpory pre zariadenia s operačným systémom Android 5.0 a nižšie.

"Aplikácia VRP 2, ktorú prevádzkuje finančná správa, prešla od jej spustenia v júli minulého roku viacerými úpravami a vylepšeniami jej funkcionalít. Cieľom je, aby táto bezplatná služba na evidenciu tržieb slúžila približne 30.000 používateľom čo najlepšie. Najnovšie došlo k úprave zobrazenia sadzby DPH podľa platnej legislatívy i vizuálu filtra vystavených dokladov, aby presnejšie popísal jeho správanie," priblížila hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Na základe podnetov od podnikateľskej verejnosti FS pristúpila aj k oprave duplicitného zasielania dokladov na email či duplicitného vytvárania dokladov typu Vklad a Výber v prípade použitia klávesy Enter. Pri aktualizácii sa opravil aj filter tovarov a služieb, keď to robí užívateľ bez kategórie a obrazovka editácie položky v doklade na mobilných zariadeniach.

Finančná správa pripomenula, že aktualizácia aplikácie VRP 2 už nebude dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android 5.0 a nižšie. "Naďalej však bude možné využívať nainštalovanú verziu aj na zariadeniach s operačným systémom Android 5.0 a nižšie, len ju nebude možné aktualizovať. Ukončenie podpory pre staršie verzie Androidov sa dotkne asi 1 % používateľov. Dôvodom ukončenia podpory je postupné obmedzovanie podpory spoločnosťou Google," doplnila Rybanská. Finančná správa odporúča používateľom, aby používali zariadenia s operačným systémom Android 8.0 a vyššie.