Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Finančná správa aktualizovala zoznam daňových dlžníkov

Finančná správa Foto: TASR - Martin Baumann

Fyzické a právnické osoby nemusia iným štátnym/verejným inštitúciám predkladať potvrdenia, že nemajú nedoplatky voči daňovým a colným úradom od decembra 2019.

Bratislava 26. januára (TASR) – Finančná správa (FS) SR zverejnila na portáli OverSi.gov.sk aktuálne zoznamy nedoplatkov ako aj informácie o daňových dlžníkoch. Zoznam prestala FS aktualizovať na základe zákona lex korona po vypuknutí pandémie nového koronavírusu. FS tak chcela zabrániť potenciálnym negatívnym dôsledkom na niektorých daňovníkov. Ustanovenia o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti sa však skončili, informovala v utorok FS.

"Podnikatelia a občania sa tak jednoduchšie dostanú k týmto informáciám a nemusia o ne žiadať pre účely využitia ostatných orgánov verejnej moci," uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská. Finančná správa aktualizovala údaje o nedoplatkoch k 31. decembru 2020. Fyzické a právnické osoby nemusia iným štátnym/verejným inštitúciám predkladať potvrdenia, že nemajú nedoplatky voči daňovým a colným úradom od decembra 2019.