Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Finančná správa bude v 16 mestách preberať daňové priznania terénne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Klienti vedia daňové povinnosti vybaviť v súčasnosti aj z pohodlia domova. S finančnou správou môže komunikovať elektronicky každý, aj fyzické osoby.

Bratislava 8. marca (TASR) - Finančná správa bude v tomto roku preberať daňové priznania v teréne mimo daňových úradov v 16 mestách po Slovensku. Zamestnanci ich takto budú preberať posledné tri marcové dni od 8. do 16. hodiny.

"Finančná správa v rámci proklientskeho prístupu v tomto roku uskutoční preberanie daňových priznaní za rok 2022 mimo priestorov svojich daňových úradov. Túto službu poskytne občanom po dohode s vedením miest, ktorých sa dotkla optimalizácia kontaktných miest daňových úradov k 1. 12. 2022," priblížila hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Pripomenula, že klienti vedia daňové povinnosti vybaviť v súčasnosti aj z pohodlia domova. S finančnou správou môže komunikovať elektronicky každý, aj fyzické osoby.

"Potrebné je sa registrovať na portáli finančnej správy. K registrácii a následnej autorizácii je potrebný elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), resp. kvalifikovaný elektronický podpis (KEP)," priblížila Rybanská. Fyzické osoby majú aj možnosť uzavrieť s daňovým úradom tzv. dohodu o elektronickom doručovaní.