Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Finančná správa upozorňuje na podvodné emaily, žiadajú osobné údaje

Na snímke motorové vozidlo Finančnej správy na hraničnom priechode Bratislava - Berg. V Bratislave 17. júna 2018. Foto: TASR/Marko Erd

Daňovníci, ktorí sa s takýmto emailom stretli, by naň nemali reagovať.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Finančná správa (FS) SR opäť upozornila na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov a zasielajú im podvodný email. Ponúkajú im vrátenie sumy vo výške 136,99 eura, ak vyplnia priložený formulár žiadosti. Finančná správa však takéto maily neodosiela a vo štvrtok daňovníkom odporučila, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje.

Finančná správa eviduje v posledných dňoch podnety od občanov, že dostali email s informáciou, aby vyplnili priložený formulár a následne im bude vrátená suma 136,99 eura. Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Ide o podvodný email, ktorý odosiela neznámy odosielateľ v mene finančnej správy,“ uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Daňovníci, ktorí sa s takýmto emailom stretli, by naň nemali reagovať. „Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto emaily nereagovala, neklikala na priložené linky, nevypĺňala žiadny ,formulár žiadosti' a obrátila sa na políciu,“ dodala Rybanská. Najnovší pokus podvodníkov bude FS riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi.