Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Finančná správa varuje pred nelegálnym hazardom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úlohou finančnej správy je aktívne vyhľadávať webové sídla s nelegálnym hazardom a zákonnými opatreniami zakročiť voči ich prevádzkovateľom.

Bratislava 18. januára (TASR) - Finančná správa varuje pred využívaním webových stránok s nelegálnymi hazardnými hrami. Okrem toho, že samotným prevádzkovateľom webových stránok s nelegálnym obsahom hrozí pokuta až do výšky 500.000 eur, môže využívanie nelegálnych stránok spôsobiť problémy aj ich používateľom. Finančná správa od júla 2017 zasiahla voči 612 webovým stránkam.

"Klienti internetových stránok s nelegálnym hazardom sa vystavujú riziku straty investovaných peňazí," pripomenula hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Úlohou finančnej správy je aktívne vyhľadávať webové sídla s nelegálnym hazardom a zákonnými opatreniami zakročiť voči ich prevádzkovateľom.

Firmy aj jednotlivci, ktorým finančná správa zaslala oficiálnu výzvu, majú desať dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili. V opačnom prípade sa tak ocitnú v zozname zakázaných webových sídiel. "Momentálne sa v ňom nachádza 179 webstránok," spresnila Skokanová.

Na základe výzvy finančnej správy prestalo poskytovať zakázanú ponuku 286 subjektov, ktoré sa tak nedostali do verejného zoznamu nelegálnych prevádzkovateľov. Ešte pred zaslaním výzvy 29 subjektov prestalo prevádzkovať tieto webstránky. Z dôvodu ukončenia poskytovania zakázanej ponuky mohla finančná správa zo zoznamu vyradiť už 130 prevádzkovateľov stránok. Tie už nelegálny hazard neposkytujú.