Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Finančná správa: Virtuálna registračná pokladnica bude dostupná skôr

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/AP

FS tak zverejní aplikáciu ešte pred účinnosťou zákona o cenách, ktorý začne platiť od 1. júla.

Bratislava 24. júna (TASR) - Nová aplikácia virtuálnej registračnej pokladnice (VRP 2) na evidenciu tržieb bude podnikateľom k dispozícii v predstihu. Finančná správa (FS) SR ju v Google Play zverejní už 29. júna, aby sa s ňou podnikatelia mohli oboznámiť. Finančná správa je okrem informácií na svojom portáli pripravená zodpovedať otázky klientom aj prostredníctvom call centra, informovala v piatok hovorkyňa FS Martina Rybanská.

FS tak zverejní aplikáciu ešte pred účinnosťou zákona o cenách, ktorý začne platiť od 1. júla. Aplikáciu pre operačné systémy Android 5 a vyššie si budú môcť klienti stiahnuť z Google Play už 29. júna a bude dostupná aj cez webové rozhranie. Firmy si tak budú môcť vyskúšať všetky funkcionality. "Podnikateľov však prosíme, aby do 1. júla aplikáciu len testovali a pokladničné doklady neevidovali. Na testovanie funkčnosti VRP 2 môžu podnikatelia využiť neplatné doklady," uviedla Rybanská.

Nová aplikácia bude disponovať všetkými dôležitými funkciami ako predošlá aplikácia Pokladnica. Bude podporovať aj tlač na termotlačiarňach, skenovanie EAN kódov, prihlasovanie biometriou a bude obsahovať aj dlaždice najpoužívanejších tovarov a služieb. Prínosom je zapracovanie responzívneho dizajnu, ktorý robí použitie aplikácie komfortnejším napríklad aj pri použití webového rozhrania na mobilnom telefóne.

Novinkou bude funkcia zaokrúhľovania, keďže od 1. júla nadobudne účinnosť novela zákona o cenách, ktorá by mala obmedziť obeh jednocentových a dvojcentových mincí na Slovensku.