Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Finančná správa vymaže na svojom portáli duplicitné účty klientov

Finančná správa Foto: TASR - Martin Baumann

Výmaz sa týka tých účtov, ktoré daňovníci nevyužívali od 1. januára 2020.

Bratislava 4. mája (TASR) - Na portáli Finančnej správy (FS) SR existuje takmer 15.000 duplicitných účtov, ktoré klienti nevyužívajú. Tento stav im pritom môže komplikovať plnenie daňových povinností a FS sa preto rozhodla takéto účty vymazať. Dotknutých používateľov bude v predstihu informovať, informovala v stredu FS.

"Používatelia portálu FS sa tohto kroku nemusia obávať. Zrušenie duplicitných účtov nemá žiadny vplyv na ich autorizácie k subjektom. Všetky väzby na subjekty zostanú bez zmeny. Táto aktivita nemá tiež žiadny vplyv na prihlasovanie prostredníctvom občianskych preukazov s elektronickým čipom (eID) či podávanie a podpisovanie podaní," uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Výmaz sa týka tých účtov, ktoré daňovníci nevyužívali od 1. januára 2020. Subjektom bude ponechaný len účet podľa posledného prihlásenia, resp. vybraný účet s najnižšou hodnotou čísla prihlasovacieho mena.

Finančná správa bude dotknuté subjekty o zrušení vybraného účtu informovať v predstihu prostredníctvom softwarningu. K tomuto kroku nie je preto potrebné kontaktovať finančnú správu. Následne dotknuté subjekty dostanú aj informáciu o ich ponechanom účte, prostredníctvom ktorého sa budú môcť naďalej na PFS prihlasovať. Klienti sa nemusia obávať ani v prípade, ak k ponechanému účtu nebudú poznať heslo, prípadne ho zabudli. Obnoviť si ho môžu priamo na portáli FS.