Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Finančná správa zachytila 107 fliaš alkoholu bez kontrolnej známky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Miček

Rumunský vodič autobusu ukrýval vo vozidle 60 spotrebiteľských balení moldavského koňaku.

Bratislava 31. mája (TASR) – Príslušníci Finančnej správy (FS) SR z Colného úradu (CÚ) Bratislava zachytili počas májových kontrolných akcií 200 spotrebiteľských balení cigariet bez kontrolnej známky a 107 fliaš alkoholu, takisto bez kontrolnej známky alebo s označením moldavskej kontrolnej známky. Únik na spotrebnej dani bol vyčíslený takmer na 1000 eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa CÚ Bratislava Drahomíra Adamčíková.

Hliadka príslušníkov finančnej správy z CÚ Bratislava kontrolovala na diaľničnom priechode Čunovo vozidlá, ktoré smerovali do Maďarska. Tabakové výrobky aj fľaše alkoholu objavili v štyroch autobusoch s poznávacími značkami Moldavska, Českej republiky a dodávke z Ukrajiny.

"V troch autobusoch zachytili pach tabaku služobné psy. Balíčky cigariet bez označenia kontrolnou známkou ukrývali rumunskí vodiči v interiéri vozidla v odkladacom priestore pod sedadlom, v schodoch aj v batožine. Keďže k týmto balíčkom cigariet nepredložili žiadne doklady, príslušníci finančnej správy im uložili pokutu a prepravovaný tovar zaistili," uviedla Adamčíková.

Rumunský vodič autobusu ukrýval vo vozidle 60 spotrebiteľských balení moldavského koňaku. V ukrajinskej dodávke našli colníci ukrytých 47 fliaš vodky bez kontrolných známok. Prípadmi sa zaoberá CÚ Bratislava.