Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Finančná správa zaistila na priechode v Čunove cigarety a litre vodky

Na snímke motorové vozidlo Finančnej správy na hraničnom priechode. Foto: TASR/Marko Erd

Bez platnej kontrolnej známky našli v autobuse, ktorý šoféroval 34-ročný Ukrajinec, desať litrových balení vodky.

Bratislava 4. marca (TASR) - Príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Bratislava zaistili na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo spolu 206 spotrebiteľských balení cigariet, 55 fliaš liehovín a tovar porušujúci práva duševného vlastníctva. V pondelok o tom informovala finančná správa (FS).

"V autobusoch s moldavskou a ukrajinskou poznávacou značkou zaistili 4120 kusov cigariet rôznych značiek," priblížila hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková. Krabičky boli označené moldavskou a ukrajinskou kontrolnou známkou. "Na výzvu hliadky nevedeli vodiči autobusu preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia," dodala.

Bez platnej kontrolnej známky našli v autobuse, ktorý šoféroval 34-ročný Ukrajinec, desať litrových balení vodky. Ďalších 45 fliaš vodky inej značky bolo označených ukrajinskou kontrolnou známkou. Ani k tomuto tovaru nevedel podľa Adamčíkovej jeho majiteľ predložiť potrebné doklady. Počas kontroly dodávky s bulharských evidenčným číslom našli príslušníci CÚ Bratislava aj tovar, u ktorého vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva, a to 40 kusov značkových záclon.