Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Firma Danone v 1. kvartáli prekonala očakávania

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Ďurčo

Najväčší producent jogurtov na svete oznámil, že jeho porovnateľné tržby vzrástli za 1. kvartál tohto roka medziročne o 7,1 % na 6,24 miliardy eur.

Paríž 20. apríla (TASR) - Francúzsky potravinársky koncern Danone zopakoval prognózu tohtoročného vývoja porovnateľných tržieb potom, ako za 1. štvrťrok oznámil v tomto ukazovateli vyšší než predpokladaný rast. Tržby vzrástli o viac než 7 % napriek nepriaznivým podmienkam na trhu v dôsledku vysokej inflácie, vstupných nákladov a neistote spojenej s vojnou na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Najväčší producent jogurtov na svete v stredu oznámil, že jeho porovnateľné tržby vzrástli za 1. kvartál tohto roka medziročne o 7,1 % na 6,24 miliardy eur. Firma tak výrazne prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s rastom porovnateľných tržieb o 5,5 %. Výsledky spoločnosti podporilo viacero faktorov, medzi nimi zvýšenie cien, výraznejší dopyt po dojčenských produktoch zo strany Číny, ale aj zvýšenie konzumácie jej nápojov, čo je výsledok uvoľnenia protipandemických opatrení.

Po oznámení lepších než očakávaných výsledkov spoločnosť potvrdila svoj pôvodný odhad tohtoročnej prevádzkovej ziskovej marže, ako aj vývoja porovnateľných tržieb. Ako uviedla, naďalej očakáva, že prevádzková zisková marža klesne maximálne na 12 % z minuloročných 13,7 % a rast porovnateľných tržieb sa v tomto roku bude pohybovať v rozmedzí od 3 % do 5 %. V minulom roku vzrástli porovnateľné tržby Danone o 3,4 %.