Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Firma FM Logistic zvýšila počet prevádzok v stredoeurópskom regióne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V regióne strednej Európy má firma zastúpenie v Poľsku, Českej republike, Slovensku a Maďarsku.

Sereď 17. júla (TASR) - Spoločnosť FM Logistic dosiahla vo fiškálnom roku 2021/2022 tržby vo výške 1,518 miliónov eur, čo predstavuje nárast o 10,7 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom zásluhou silnej aktivity v oblasti multikanálového predaja a mestskej logistiky. V stredoeurópskom regióne tržby FM Logistic Central Europe rástli podobne, a to o 10,6 % predovšetkým vďaka zvýšenému záujmu o služby e-commerce. Informovala o tom spoločnosť, ktorá zvýšila počet prevádzok v stredoeurópskom regióne.

Firma pôsobí v 14 krajinách sveta. V regióne strednej Európy má zastúpenie v Poľsku, Českej republike, Slovensku a Maďarsku. Na Slovensku má v Seredi najväčšie logistické centrum zamerané na výrobu obalov podľa požiadaviek klienta. V regióne má celkovo 17 logistických platforiem, 30 prekládkových skladov a zamestnáva viac ako 5000 ľudí. Celkovo má viac ako 750.000 m2 skladových priestorov, ktoré tvoria viac ako milión paletových miest a vozový park s približne 2500 vozidlami.

Počet objednávok zrealizovaných poskytovateľom v tomto sektore medziročne vzrástol približne o 30 %. Je to podľa spoločnosti výsledok spolupráce s novými klientmi a predĺženia zmlúv s už existujúcimi zákazníkmi.

V dôsledku rýchleho rastu sa zvýšil aj počet prevádzok, ktoré spoločnosť FM Logistic v regióne prevádzkuje. V minulom roku pribudli tri - v meste Lędziny v poľskom Sliezsku, Wiskitkina medzi mestami Łódź a Varšava a Głogów v Dolnom Sliezsku. Dokončené bolo aj rozšírenie skladu FM Logistic v Błoniach pri Varšave a v Českej republike v Lovosiciach. Celkovo tak spoločnosť FM Logistic v strednej Európe získala k dispozícii dodatočných 200.000 m2 skladových priestorov.