Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Firma Secop spustila opätovné testovanie svojich zamestnancov

Foto: secop

Okrem montáže finálnych výrobkov sa vo firme vyrábajú aj všetky komponenty, ako sú statory, rotory, mechanické diely, lisované diely a elektrické príslušenstvo.

Zlaté Moravce 21. januára (TASR) – Najväčší zamestnávateľ v okrese Zlaté Moravce, spoločnosť Secop, spustila v stredu (20. 1.) opätovné pretestovanie svojich zamestnancov na ochorenie COVID-19. Celoplošné testovanie absolvovali zamestnanci závodu a zamestnanci vybraných dodávateľov už v dňoch 4., 5. a 11. januára. „Za tieto tri dni sa podarilo otestovať 608 zamestnancov,“ informovala Jaroslava Šoóšová z uvedenej spoločnosti.

Cieľom testovania zamestnancov firmy i dodávateľských spoločností je podľa slov riaditeľa ľudských zdrojov firmy Pavla Cedza zabezpečiť bezpečnosť pracovísk po celozávodnej dovolenke, zachytiť a eliminovať možný prenos nákazy z domáceho prostredia na pracoviská. Opakovaným testovaním v nadchádzajúcich týždňoch chce firma prispieť k ďalšiemu zabráneniu šírenia nákazy a k ochrane svojich zamestnancov a ich rodín.

Spoločnosť Secop patrí medzi globálnych výrobcov hermetických kompresorov v segmentoch ako domáce spotrebiče, komerčné využitie v maloobchode, ale tiež aj pre mobilné chladiace zariadenia poháňané batériou, ktoré sa využívajú v automobiloch, lodiach a podobne. Okrem montáže finálnych výrobkov sa vo firme vyrábajú aj všetky komponenty, ako sú statory, rotory, mechanické diely, lisované diely a elektrické príslušenstvo. V rámci skupiny Secop Group je závod v Zlatých Moravciach najväčším a najdôležitejším závodom, ktorý aktuálne zamestnáva viac ako 780 zamestnancov v oblasti výroby, vývoja produktu, logistiky a podporných administratívnych útvarov.