Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Firmám v Novej Bani bráni v investovaní nedostatok elektriny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Veľké plány najmä spoločnosť Knauf Insulation. Uskutočniť sa má významná modernizácia novobanského závodu, ktorý by sa mal stať jedným z najmodernejších v celej firemnej skupine.

Nová Baňa 30. septembra (TASR) - Tri výrobné spoločnosti pôsobiace v Novej Bani - Knauf Insulation, Cortizo a Tristone Flowtech Slovakia - majú v pláne rozširovať sa a zvyšovať výrobu. Nateraz im v tom ale bráni naplnenosť kapacity tamojšej elektrickej siete.

Podľa slov primátora Branislava Jaďuďa sa však jej kapacita už čoskoro zvýši. "Po dohode so Stredoslovenskou distribúciou sa má na budúci rok vybudovať nové vedenie vysokého napätia zo Žarnovice. Vďaka tejto investícii sa bude môcť rozbehnúť aj plánované rozšírenie už existujúcich závodov," povedal primátor pre TASR.

Veľké plány najmä spoločnosť Knauf Insulation. Uskutočniť sa má významná modernizácia novobanského závodu, ktorý by sa mal stať jedným z najmodernejších v celej firemnej skupine. Taktiež spoločnosť Cortizo, ktorá v meste zamestnáva viac ako 400 ľudí, aktuálne rozširuje svoje kapacity. "Rovnako spoločnosť Tristone Flowtech Slovakia rozširuje svoju výrobnú halu, pričom má zvýšiť aj počet zamestnancov asi o 120," doplnil primátor.