Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Flix dosiahla vlani celkové tržby vo výške dvoch miliárd eur

Ľudia sa prechádzajú okolo Dómu svätého Štefana vo Viedni v nedeľu 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Spoločnosť pôsobí aj na Slovensku, s ponukou 70 zastávok vo viac ako 60 mestách.

Bratislava 29. februára (TASR) - Globálna spoločnosť Flix podnikajúca v oblasti cestovných technológií dosiahla vlani celkové tržby vo výške dvoch miliárd eur. Predstavuje to 30-percentný medziročný nárast. Jej služby využilo viac ako 81 miliónov cestujúcich. Informoval o tom vo štvrtok hovorca a PR manažér spoločnosti Tomáš Beránek.

Cestujúci pod značkami spoločnosti navštívili viac ako 5600 destinácií, teda o 34 % viac ako v predchádzajúcom roku. Okrem toho dosiahla výsledky upravené pred úrokmi, zdanením, odpismi (EBITDA) vo výške 104 miliónov eur, čo znamená nárast o 97 miliónov eur v porovnaní s rokom 2022. Výsledky marže upravenej EBITDA sú 5,2 %.

Spoločnosť pôsobí aj na Slovensku, s ponukou 70 zastávok vo viac ako 60 mestách. Vo februári oznámila nové priame spojenie z Prešova cez Salzburg a Mníchov až k hraniciam Nemecka s Francúzskom. Najobľúbenejšou destináciou priamym spojom z hlavného mesta bola vlani Viedeň.

"Má skvelú východiskovú polohu. Viedeň, Budapešť a Brno sú vzdialené do 200 kilometrov a cesta autom trvá kratšie než dve a pol hodiny," uzavrel riaditeľ spoločnosti pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko Pavel Prouza.