Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Flixbus je pripravený prerušiť premávku na Slovensko

Autobus spoločnosti Flixbus, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dopravca tak reaguje na cestovné obmedzenia, ktoré slovenská vláda nariadila na zasadnutí ústredného krízového štábu vo štvrtok. Čakajú však na viac informácií priamo od vlády.

Bratislava 12. marca (TASR) - Dopravca Flixbus je pripravený upraviť premávku svojich medzinárodných liniek zo Slovenska a na Slovensko. Pre TASR to uviedla hovorkyňa dopravcu Martina Čmielová.

Dopravca tak reaguje na cestovné obmedzenia, ktoré slovenská vláda nariadila na zasadnutí ústredného krízového štábu vo štvrtok. Čakajú však na viac informácií priamo od vlády.

Podľa jej slov dopravca situáciu okolo šírenia nového koronavírusu sleduje a riadi sa konkrétnymi odporúčaniami a nariadeniami príslušných úradov. Ako ďalej uviedla, cestujúcich budú v prípade, že sa zmeny dotknú ich plánovanej cesty, aktívne informovať.

Ústredný krízový štáb vo štvrtok rozhodol o ďalších opatreniach pre spomalenie šírenia nového koronavírusu na území SR. Okrem obmedzení medzinárodnej a vnútroštátnej vlakovej i autobusovej prepravy (obmedzenia sa netýkajú dovozu a zásobovania, pozn. TASR) sa štáb rozhodol zatvoriť aj všetky tri medzinárodné letiská.

Okrem dopravných obmedzení sa na Slovensku zatvoria aj školy a školské zariadenia, bary, lyžiarske strediská, wellness centrá, zábavné parky a akvaparky či sociálne a kultúrne zariadenia. V obmedzenej prevádzke budú fungovať aj obchodné centrá, cez víkend v nich bude možné kúpiť len potraviny, lieky a drogériu.

Krízový štáb sa tiež rozhodol zaviesť dočasné hraničné kontroly so všetkými susednými štátmi s výnimkou Poľskej republiky a povinná je 14-dňová karanténa pre ľudí s trvalým alebo prechodným pobytom v SR, ktorí sa vrátia zo zahraničia.