Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ford znižuje ceny svojho elektrického SUV Mustang Mach-E

Logo automobilky Ford, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ford uviedol, že zníženie cien je súčasťou plánu udržať konkurencieschopnosť modelu Mustang Mach-E na rýchlo sa meniacom trhu.

Detroit 30. januára (TASR) - Ford znižuje ceny svojho elektrického SUV Mustang Mach-E až o 5900 USD (5411 eur). Automobilka to oznámila len niekoľko týždňov po tom, ako k podobnému kroku pristúpila Tesla. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a Reuters.

Ford v pondelok oznámil, že tento rok zvyšuje výrobu modelu Mach-E a že vďaka zefektívneniu nákladov môže znížiť ceny.

Tento krok prichádza v čase, keď výrobcovia elektrických vozidiel pociťujú tlak na zníženie cien, keďže Tesla, ktorá je v odvetví lídrom, pred niekoľkými týždňami znížila ceny svojich elektromobilov až o 20 %.

"Ford práve znížil ceny elektromobilov Mustang v reakcii na zníženie cien Tesly. Mini cenová vojna s elektromobilmi v USA sa práve začína," uviedol na Twitteri analytik spoločnosti Wedbush Securities Dan Ives.

Ford už skôr plánoval, že v tomto roku zvýši výrobu modelu Mach-E na 130.000 vozidiel zo 78.000 v roku 2022. Automobilka v novembri uviedla, že zrýchľuje výrobu modelu Mustang Mach-E a že do konca roka 2023 plánuje zvýšenie jeho globálnej ročnej produkcie na 270.000 vozidiel.

Aj keď Ford nespomenul Teslu, uviedol, že zníženie cien je súčasťou plánu udržať konkurencieschopnosť modelu Mustang Mach-E na rýchlo sa meniacom trhu.

(1 EUR = 1,0903 USD)