Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Foxconn plánuje dostať produkciu v čínskych závodoch do normálu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Firma, ktorá je najväčším výrobcom iPhonov pre Apple, patrí k spoločnostiam zápasiacim s dôsledkami vypuknutia nového typu koronavírusu.

Tchaj-pej 3. marca (TASR) - Taiwanská spoločnosť Foxconn plánuje dostať prevádzku vo svojich čínskych podnikoch na bežnú úroveň do konca marca. Uviedol to Foxconn, pričom zároveň dodal, že viac než polovica jeho sezónnych pracovníkov v Číne sa už vrátila do práce.

Firma, ktorá je najväčším výrobcom iPhonov pre Apple, patrí k spoločnostiam zápasiacim s dôsledkami vypuknutia nového typu koronavírusu. Ten viedol k niekoľkotýždňovému odstaveniu väčšiny závodov v Číne. Navyše, šírenie vírusu obmedzilo aj možnosti pohybu veľkého počtu ľudí, čo sa odrazilo na dopyte. Foxconn zatiaľ nevedel presne uviesť, ako sa koronavírus odrazí na jeho celoročných výsledkoch.

"Prevencia, obnovenie a postupné zvyšovanie produkcie, to sú momentálne naše hlavné priority," povedal v rámci online konferencie investorov šéf Foxconnu Liou Young-Way.

Problémy Foxconnu sa odrazia aj na uvádzaní nových iPhonov na trh. Zástupcovia Apple zvyčajne cestovali v prvých mesiacoch roka do Ázie, aby uvedenie nových modelov na trh bolo bezproblémové, momentálne cestovné obmedzenia však tieto aktivity komplikujú.