Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Foxconn zaznamenal nárast zisku v 3. štvrťroku

Na archivnej snímke logo spoločnosti Foxconn v Tchaj-peji. Foto: TASR/AP

Čistý zisk Foxconnu sa za tri mesiace do konca septembra 2023 zvýšil na 43,1 miliardy taiwanských dolárov (1,25 miliardy eur).

Tchaj-pej 14. novembra (TASR) - Taiwanská spoločnosť Foxconn, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom elektroniky na svete a hlavným dodávateľom Apple, oznámila nárast zisku v 3. štvrťroku 2023. Podporil ju silný dopyt po inteligentnej spotrebnej elektronike pred koncoročnou sezónou vianočných nákupov na západných trhoch. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Čistý zisk Foxconnu sa za tri mesiace do konca septembra 2023 zvýšil na 43,1 miliardy taiwanských dolárov (1,25 miliardy eur) z 38,8 miliardy TWD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Výsledok prekonal odhady analytikov, ktorí očakávali zisk 34,5 miliardy TWD.

Foxconn upozornil, že jeho tržby vo 4. štvrťroku medziročne mierne klesnú, neuviedol však dôvod. Potvrdil výhľad celoročných výnosov, pri ktorých očakáva tiež mierny pokles.

Najväčší svetový výrobca telefónov iPhone vyhlásil, že aj tržby divízie inteligentnej spotrebnej elektroniky, ktorá zahŕňa smartfóny, vo 4. štvrťroku mierne klesnú. Táto divízia sa podieľa približne polovicu na celkových príjmoch Foxconnu.

(1 EUR = 34,375 TWD)