Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Francúzsky výrobca vlakov Alstom zaznamenal v 3. kvartáli rast tržieb

logo Alstom Foto: TASR/AP

Za deväť mesiacov súčasného obchodného roka vzrástli tržby Alstomu rovnako o 6 %, a to na 5,5 miliardy eur.

Paríž 17. januára (TASR) - Francúzsky výrobca vysokorýchlostných vlakov Alstom oznámil za 3. kvartál obchodného roka 2017/2018 rast tržieb a pozitívny výsledok dosiahol aj za deväť mesiacov súčasného obchodného roka.

Za 3. kvartál 2017/2018, čo znamená od októbra do konca decembra minulého roka, dosiahol Alstom tržby na úrovni 1,76 miliardy eur. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho obchodného roka to znamená rast o 6 %.

Spoločnosť uviedla, že k rastu tržieb prispel pokrok v projekte metra v hlavnom meste Saudskej Arábie Rijád. Ďalej to boli dodávky vysokorýchlostných a regionálnych vlakov vo Francúzsku, ako aj kontrakt na údržbu vlakov v Británii.

Za 3. kvartál Alstom zároveň zaznamenal objednávky v hodnote 1,68 miliardy eur oproti objednávkam v hodnote 1,02 miliardy eur v 3. štvrťroku 2016/2017. Pod rast objednávok sa podpísali najmä kontrakty v Južnej Afrike, ale aj v Taliansku a na domácom trhu.

Za deväť mesiacov súčasného obchodného roka vzrástli tržby Alstomu rovnako o 6 %, a to na 5,5 miliardy eur. Naopak, hodnota prijatých objednávok sa za 9-mesačné obdobie medziročne znížila o 33 % na 4,85 miliardy eur.