Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Frankfurtské letisko vybavilo trojnásobne viac ľudí než pred rokom

Na archívnej snímke nápis Letisko Frankfurt je vidieť na budove Terminálu 2 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/DPA

Lepšie sa vyvíjala situácia v oblasti nákladnej dopravy. V porovnaní s júnom minulého roka sa zvýšila o 30,6 % a oproti júnu 2019 rast dosiahol 9 %.

Frankfurt nad Mohanom 13. júla (TASR) - Cez najväčšie nemecké letisko vo Frankfurte nad Mohanom prešlo minulý mesiac takmer 1,8 milióna cestujúcich, trojnásobne viac než pred rokom. Medziročný vývoj však ovplyvnila skutočnosť, že pred rokom letecká doprava v dôsledku protipandemických obmedzení fungovala v minimálnej miere a od dosiahnutia predpandemickej úrovne má letisko ešte ďaleko.

Ako v utorok informoval prevádzkovateľ frankfurtského letiska Fraport, v júni vybavilo letisko celkovo 1,78 milióna cestujúcich, čo oproti júnu 2020 predstavuje rast približne o 200 %. Navyše prvýkrát od nástupu pandémie na začiatku minulého roka privítalo frankfurtské letisko viac než 80.000 cestujúcich počas jedného dňa, pričom tento počet prekročili v júni dvakrát.

Napriek výraznému zvýšeniu počtu pasažierov majú najnovšie čísla ďaleko od zotavenia na predpandemickú úroveň. V porovnaní s júnom 2019 počet cestujúcich, ktorí využili služby frankfurtského letiska, klesol o 73 %.

Lepšie sa vyvíjala situácia v oblasti nákladnej dopravy. V porovnaní s júnom minulého roka sa zvýšila o 30,6 % a oproti júnu 2019 rast dosiahol 9 %.