Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

FS: Daňová kontrola priniesla do štátneho rozpočtu takmer 2,4 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V roku 2021 podal daňový subjekt bilaterálnu žiadosť o odsúhlasenie metódy transferového oceňovania na roky 2022 až 2026 so spätným odsúhlasením od roku 2018.

Bratislava 19. mája (TASR) - Kontrolóri Finančnej správy (FS) SR vykonali u daňového subjektu kontrolu dane z príjmov právnickej osoby, počas ktorej zistili nesprávne nastavenie transferových cien. Následne bola dodatočne vyrubená daň v sume takmer 270.000 eur, potom podal daňový subjekt dodatočné daňové priznanie v celkovej výške takmer 2,4 milióna eur. V piatok o tom informovala hovorkyňa FS SR Martina Rybanská.

V roku 2021 podal daňový subjekt bilaterálnu žiadosť o odsúhlasenie metódy transferového oceňovania na roky 2022 až 2026 so spätným odsúhlasením od roku 2018. Navrhovaná metóda ocenenia bola v súlade so závermi daňovej kontroly.

"Daňoví kontrolóri miestnym zisťovaním preverili transferové ceny daňovníka aj za zdaňovacie obdobia, na ktoré sa žiadosť nevzťahovala a v ktorých dosahoval účtovné straty, čo indikovalo, že aj v týchto rokoch mohol byť porušený princíp nezávislého vzťahu v prípade transferových cien. Po preštudovaní dokumentácie a diskusii s daňovým subjektom bola dohodnutá na tieto roky úprava transferových cien," uviedla FS SR s tým, že výsledkom bolo podanie dodatočných daňových priznaní k dani z príjmov s dobrovoľne priznanou dodatočnou daňou vo výške takmer 2,4 milióna eur.