Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

FS spúšťa od pondelka online daňovú poradňu k daňovým priznaniam

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Konzultanti Finančnej správy v stanovených hodinách prostredníctvom Live Chatu pomôžu daňovníkom pri vypĺňaní daňového priznania typu A.

Bratislava 17. marca (TASR) – Finančná správa (FS) SR od pondelka (20. 3.) rozširuje možnosti komunikačných kanálov. Okrem telefonického kontaktu alebo emailovej komunikácie spúšťa FS online poradňu na call centre. Informovala o tom v piatok hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Konzultanti FS v stanovených hodinách prostredníctvom Live Chatu pomôžu daňovníkom pri vypĺňaní daňového priznania typu A. Pri daňovom priznaní typu B im pomôžu v prípade príjmov zo zamestnania alebo prenájmu nehnuteľnosti okrem prípadov, keď s prenájmom nehnuteľností podnikajú.

Poradňa bude k dispozícii do konca marca. V 12. kalendárnom týždni to bude v čase od 9.00 h do 11.00 h a od 14.00 h do 15.00 h. V 13. týždni bude poradňa fungovať dopoludnia od 10.00 h do 12.00 h a popoludní od 17.00 h do 19.00 h. Prístup k online poradni je cez portál FS v časti Kontakty. "Potrebné je len kliknúť na kolónku Live Chat a vybrať si kolónku daňového priznania typu A alebo B. Následne bude klient presmerovaný na konzultanta, ktorý sa mu bude venovať," dodala Rybanská.