Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Finančná správa upozorňuje na ďalší podvodný e-mail

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Finančná správa informuje o týchto podvodných praktikách, aby občania zbytočne neprichádzali o svoje peniaze a nenaleteli podvodníkom.

Bratislava 30. júla (TASR) - Finančná správa (FS) SR zaregistrovala ďalší e-mail, ktorým sa podvodníci pokúšajú oklamať daňovníkov. Ponúkajú im vrátenie dane, ak vyplnia priložený formulár žiadosti. Finančná správa takéto e-maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje, uviedla v piatok FS.

„Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy rozposiela daňovníkom e-mail, v ktorom ich informuje, že po prepočte roku 2020 majú nárok na vrátenie dane vo výške 314,35 eura po vyplnení priloženého formulára na vrátenie platby,“ uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

FS informuje o týchto podvodných praktikách, aby občania zbytočne neprichádzali o svoje peniaze a nenaleteli podvodníkom. „Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto e-maily nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali žiadny 'formulár žiadosti' a obrátili sa na políciu. Žiadne takéto e-maily finančná správa nerozposiela,“ dodala Rybanská.