Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

FS zaslala daňovníkom 580 upozornení, priznaná daň narástla

Finančná správa Foto: TASR - Martin Baumann

Finančná správa zasiela softwarningové upozornenia do elektronických schránok daňových subjektov na portáli finančnej správy už od konca roka 2017.

Bratislava 20. februára (TASR) - Finančnej správe (FS) SR sa podarilo zasielaním softwarningových upozornení zvýšiť výber dane z príjmu fyzických osôb za obdobie rokov 2016 - 2020 o 317.000 eur. V reakcii na 580 zaslaných upozornení podalo 201 daňových subjektov daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby. Ide o daňovníkov, ktorí mali príjmy z podnikania, z inej samostatnej zárobkovej činnosti, z prenájmu, z použitia diela alebo umeleckého výkonu, uviedla v pondelok FS.

"Podiel počtu podaných daňových priznaní k počtu zaslaných upozornení dosiahol 35 %, za zdaňovacie obdobie roka 2019 až 64 %. V podaných daňových priznaniach bol vyčíslený základ dane vo výške takmer 1,2 milióna eur a dobrovoľne priznaná daň z príjmov vo výške 317.000 eur," spresnila FS.

Finančná správa zasiela softwarningové upozornenia do elektronických schránok daňových subjektov na portáli finančnej správy už od konca roka 2017. Zasielanie týchto oznámení považuje za dôležitý nástroj na podporu dobrovoľného plnenia daňových povinností a zároveň slúžia ako benefit pre tých klientov, ktorí s finančnou správou komunikujú elektronicky.