Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

FS: Do polnoci je možný vývoz áut na Ukrajinu aj cez Vyšné Nemecké

Na archívnej snímke hraničný priechod s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom. Foto: TASR - Roman Hanc

FS v súvislosti s vývozom jazdených vozidiel na Ukrajinu ukrajinskými občanmi opätovne pripomína, že všetky s tým súvisiace colné formality musia mať vybavené ešte pred príchodom na hraničný priechod.

Michalovce 13. mája (TASR) - Vývoz osobných motorových vozidiel zakúpených fyzickými osobami na Ukrajinu je do piatkovej polnoci možný aj cez hraničný priechod Vyšné Nemecké – Užhorod. Finančná správa (FS) tým chce odľahčiť nápor na hraničnom priechode Ubľa. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová.

"Ide však o krátkodobé operatívne opatrenie," vyjadrila sa s tým, že FS situáciu na hraničných priechodoch neustále monitoruje. Zároveň upozornila, že aktuálne má byť už aj pred hraničným priechodom vo Vyšnom Nemeckom približne 350 vozidiel s prevoznými evidenčnými číslami, pričom ich postup závisí od colného konania a registračného procesu na ukrajinskej strane. "Všetky ostatné osoby, dopravné prostriedky aj humanitárna pomoc prestupujúce štátnu hranicu sú po vstupe do colného priestoru vybavované priebežne," doplnila.

FS v súvislosti s vývozom jazdených vozidiel na Ukrajinu ukrajinskými občanmi opätovne pripomína, že všetky s tým súvisiace colné formality musia mať vybavené ešte pred príchodom na hraničný priechod. "Colné konanie je možné uskutočniť na vnútrozemskej pobočke colného úradu ktoréhokoľvek členského štátu," uzavrela Nimrichterová.