Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Garbe Green Park v Piešťanoch je obsadený už pred dostavaním

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Priemyselný park pozostáva z dvoch budov, GPV si park vybrala s ohľadom na jeho umiestnenie a z dôvodu rastúceho dopytu po jej produktoch v Európe.

Piešťany 2. júla (TASR) - Kompletný a naplno obsadený bude priemyselný park Garbe Green Park v Piešťanoch pri svojom dostavaní, naplánovanom v závere roka 2023. V uplynulých dňoch podpísal zmluvu s výrobcom elektrosúčiastok GPV, ktorý má záujem o 18.000 štvorcových metrov (m2) plochy z celkovej rozlohy 28.000 m2. Informoval o tom prevádzkovateľ Garbe Industrial Real Estate CEE.

Priemyselný park pozostáva z dvoch budov, GPV si park vybrala s ohľadom na jeho umiestnenie a z dôvodu rastúceho dopytu po jej produktoch v Európe. Budova ponúka riešenia v oblasti udržateľnosti, prevádzka parku je uhlíkovo neutrálna bez prípojky plynu, vybavená fotovoltickými panelmi, tepelnými čerpadlami a v areáli prebieha recyklácia vody z vlastnej studne, ako aj dažďovej vody. GPV plánuje v novej hale pripraviť kancelárie, skladovacie priestory, ale tiež zavádzať výrobné procesy. Počíta s viac ako 300 zamestnancami.

"Za tri roky sa nám podarilo pripraviť unikátny zelený projekt, komplex postaviť a prenajať. Zavedenie udržateľných opatrení zákazníci vždy vnímali pozitívne a park sa od začiatku tešil značnému dopytu, preto v týchto krokoch chceme pokračovať naprieč regiónom," uviedol riaditeľ spoločnosti Garbe pre rozvoj obchodu v Českej republike a na Slovensku Martin Stratov.