Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Gebrüder Weiss na Profesia days 2016

Gebrüder Weiss na Profesia days 2016 Foto: Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss na Profesia days 2016: „V logistike sú nedostatkoví skladníci a disponenti“.

Bratislava 23. februára (OTS) - Po prvý krát sa zúčastnila na Veľtrhu práce – Profesia days 2016 aj logistická a prepravná spoločnosť Gebrüder Weiss. Najviac ju zaujali tí kandidáti, ktorí sa po určitom období vrátili zo zahraničia, a hľadali uplatnenie na Slovensku. Dopyt bol najmä po logistických špecialistoch a skladníkoch, a to z dôvodu rýchlo sa rozrastajúcich logistických centier.

Výhodou nielen pre tohto zamestnávateľa bolo, že sa s potenciálnymi kandidátmi stretli osobne hneď v prvom kole, čo prinieslo väčšiu efektivitu predvýberu. Zástupcovia spoločnosti zaregistrovali na Profesia days 2016 takmer 100 kandidátov pre rôzne pozície. Z nich zrealizovali dva plnohodnotné pohovory, a jeden kandidát bol prizvaný priamo do otvoreného výberového konania. Takisto získali niekoľko vhodných kandidátov, ktorí budú v blízkej budúcnosti pozvaní na pracovný pohovor na aktuálne pracovné pozície.

Gebrüder Weiss na Profesia days 2016
Foto: Gebrüder Weiss
Našim záujmom bolo osloviť širšie spektrum kandidátov, a to odborníkov v oblasti dopravy a logistiky so stredoškolským či vysokoškolským vzdelaním. Dôležitá je najmä ich znalosť cudzieho jazyka. Osloviť sme chceli aj kandidátov z Východného Slovenska, keďže postupne rozširujeme našu pobočku v Prešove. Okrem týchto pozícii by sme radi zaujali aj takých kandidátov, ktorí majú záujem o príležitostnú prácu na dohodu. S nimi spolupracujeme v prípade sezónnych výkyvov v logistike. Najhľadanejší sú momentálne skladníci a disponenti. Logistické centrum v Senci, kde sídli aj naša spoločnosť, ponúka veľa pracovných príležitostí, preto sú tieto pozície aj najčastejšie obsadzované“, vysvetľuje Lucia Filušová, HR manažérka zo spoločnosti Gebrüder Weiss.

Jedná sa o pozície disponentov medzinárodných, ale aj vnútroštátnych prepráv, a taktiež v námornej a leteckej preprave. Túto paletu zamestnancov dopĺňajú disponenti, ktorí organizujú rozvozy ku konečným zákazníkom, ako aj pracovníci na zákazníckom centre, ktorí podávajú zákazníkom dôležité informácie o stave ich zásielky, a poskytujú riešenia v prípade kritických situácií.

Primárnou požiadavkou na kandidátov uchádzajúcich sa o prácu v logistike je znalosť cudzieho jazyka. Je to najmä angličtina, nemčina, ale vítaná je aj maďarčina. Prax na danej pozícii je takisto žiadaná, ale pomerne často sa obsadzujú pozície, ktoré sú vyslovene vhodné pre absolventov stredných či vysokých škôl. Spoločnosť má zabehnutý aj Trainee program, kde sa sústredí na oslovenie absolventov, ktorí vyštudovali školu zameranú na dopravu resp. logistiku. Okrem toho, v rámci spolupráce so školami, Gebrüder Weiss privíta aj študentov, ktorí by mali záujem písať bakalársku či diplomovú prácu.