Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Gebrüder Weiss predstavuje nový digitálny systém ETA

So spustením nového systému ETA ponúka spoločnosť Gebrüder Weiss svojim zákazníkom ešte väčšiu spoľahlivosť pri plánovaní Foto: Gebrüder Weiss / Marcel Hagen

S nami vždy viete, kedy bude vaša zásielka doručená.

Bratislava/Lauterach 19. mája (OTS) - V súlade so stratégiou: „To najlepšie z oboch svetov“ v zmysle ľudského a digitálneho know-how, odborník v oblasti logisticky rozširuje rozsah digitálnych služieb o systém výpočtu odhadovaného času doručenia zásielky v reálnom čase.

Kedy bude moja zásielka doručená? Zákazníci spoločnosti Gebrüder Weiss teraz dostanú na túto otázku ešte presnejšiu odpoveď. K dnešnému dňu logistická spoločnosť zavádza nový systém ETA, ktorý vypočíta predpokladaný čas doručenia zásielky. V závislosti od dopravnej situácie nový systém Gebrüder Weiss neustále prepočítava a aktualizuje odhadovaný čas doručenia akejkoľvek zásielky. Informácia má formát 2-hodinového časového okna. Zákazníci môžu online sledovať trasu zásielky v reálnom čase a vidieť predpokladaný čas doručenia. Spoločnosť Gebrüder Weiss ponúka túto digitálnu službu pre zbernú a celovozovú nákladnú prepravu s akoukoľvek cieľovou destináciou doručenia v rámci svojej hustej medzinárodnej siete vlastných pobočiek od Bazileja na západe až po Tbilisi v Gruzínsku na východe.
Jürgen Bauer, člen predstavenstva Gebrüder Weiss
Foto: Gebrüder Weiss / Gnaudschun

Digitálna stratégia: „To najlepšie z oboch svetov“
Spustenie nového systému ETA je súčasťou digitálnej stratégie Gebrüder Weiss. Ako spoločnosť uvádza, v posledných rokoch podnikla veľa krokov na ďalšie rozšírenie svojho digitálneho know-how. Strategickým cieľom spoločnosti je ponúknuť optimálnu kombináciu ľudského potenciálu a digitálnych nástrojov. „Toto nás jasne odlišuje od čisto digitálnych nováčikov na trhu, ktorí poskytujú digitálnu platformu, ale bez vlastných aktív majú len limitované možnosti aktivít na trhu, ako ukazuje aj súčasná situácia počas korónovej krízy,“ hovorí Jürgen Bauer, člen Predstavenstva spoločnosti Gebrüder Weiss. Spoločnosť komunikuje tento kombinovaný prístup ako „Najlepší z oboch svetov“ a to tiež v súvislosti so sloganom „GW hýbe svetom“: #WeMoveSmarter. „Kombinujeme výkonnosť operatívy a digitálnych nástrojov - a tým vytvárame pridanú hodnotu pre našich zákazníkov,“ hovorí Jürgen Bauer o hashtagu a slogane.

V nasledujúcich mesiacoch spoločnosť uvedie na trh ďalšie digitálne služby. Zákaznícky portál myGW, ktorý zastrešuje viacero nových „smart“ funkcionalít pre zákazníkov, bude oficiálne spustený v priebehu roka.