Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

General Motors chce do piatich rokov investovať v Rusku miliardu USD

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Americká spoločnosť, ktorá vyrába autá na ruskom území v Petrohrade, Kaliningrade a Togliatti, začala pracovať na zvýšení produkcie v Petrohrade už v júni.

Moskva 29. augusta (TASR) - Americká automobilka General Motors (GM) plánuje v najbližších piatich rokoch investovať v Rusku asi 1 miliardu USD (796,94 milióna eur) do zvýšenia produkcie áut a autokomponentov. Povedal to šéf zahraničných operácií automobilky Tim Lee.

Po problémoch v dôsledku finančnej krízy zaznamenal predaj áut v Rusku v minulom roku rast o 40 % na 2,5 milióna a viaceré zahraničné automobilky opäť začínajú zvyšovať produkciu.

Americká spoločnosť, ktorá vyrába autá na ruskom území v Petrohrade, Kaliningrade a Togliatti, začala pracovať na zvýšení produkcie v Petrohrade už v júni. V tomto závode, kde vyrába Chevrolet Cruze a hatchback Opel Astra, plánuje zvýšiť produkciu viac než dvojnásobne na 230.000 áut ročne.

Okrem toho chce podľa Leeho zvýšiť aj produkciu SUV Chevrolet Niva vyrábaného v spolupráci s firmou AvtoVaz, a to zo 70.000 na 120.000 áut.