Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

General Motors zvýšila v USA predaj v 3. kvartáli o takmer štvrtinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z jednotlivých značiek sa okrem značky Chevrolet darilo aj značkám Cadillac a GMC. Pri všetkých troch dosiahol rast predaja dvojciferné hodnoty.

Detroit 3. októbra (TASR) - Americká automobilka General Motors (GM) predala za 3. kvartál v Spojených štátoch takmer 555.600 áut. Predaj tak v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšila zhruba o štvrtinu. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

GM v pondelok oznámila, že v období od júla do konca septembra predala v USA celkovo 555.580 áut. Oproti 3. kvartálu minulého roka to znamená rast o 24,3 %. Pod výrazný rast sa podpísal vysoký dopyt, ako aj zlepšenie dostupnosti vozidiel na trhu. Firma zároveň dodala, že vzhľadom na zvýšený dopyt posilní produkciu svojho elektrického modelu Chevrolet Bolt.

Z jednotlivých značiek sa okrem značky Chevrolet darilo aj značkám Cadillac a GMC. Pri všetkých troch dosiahol rast predaja dvojciferné hodnoty. V prípade áut značky Chevrolet vzrástol predaj o 30 %, v prípade GMC o 24 % a predaj áut značky Cadillac sa v 3. kvartáli zvýšil o 50 %.