Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Gi Group prevezme pobočky Work Service na Slovensku a v ČR

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predaj slovenskej a českej pobočky Work Service je súčasťou stratégie, o ktorej rozhodla dozorná rada začiatkom roka 2019.

Bratislava 12. februára (TASR) - Skupina Gi Group, ktorej súčasťou je od roku 2018 aj personálna agentúra Grafton Recruitment, preberá od Work Service pobočky na Slovensku a v Českej republike. Gi Group tak posilňuje svoju pozíciu v strednej a východnej Európe. Transakciu, ktorú dozorná rada spoločnosti Work Service odsúhlasila 10. februára, dokončia v nasledujúcich týždňoch.

Skupina Gi Group ponúka od roku 2018 na Slovensku a v Českej republike pod značkami Grafton Recruitment a Gi Group široké portfólio HR služieb. Prevzatie pobočiek Work Service umožní Gi Group rozšíriť ponuku v oblasti náboru, dočasného pridelenia a outsourcingu. Zároveň posilní na oboch trhoch svoju pozíciu v oblasti náboru riadiacich pracovníkov, školení a poradenstva v oblasti HR.

"Pre skupinu Gi Group ide o dôležitý krok vpred. Na oboch trhoch, ktoré sú pre nás veľmi strategické, budeme silnejší a som si istý, že vďaka tomu dokážeme posilniť a zvýšiť náš podiel na trhu," vyhlásil Stefano Colli-Lanzi, výkonný riaditeľ Gi Group. Súčasným zákazníkom Work Service S.A. budú poskytnuté rovnaké služby ako doposiaľ, už pod značkou Gi Group Temp & Perm.

Spolupráca Gi Group a Work Service sa začala vo februári 2020 podpisom investičnej dohody. V nadväznosti na ňu získala Gi Group v auguste v tejto spoločnosti väčšinový podiel a poskytla jej potrebnú finančnú podporu. Predaj slovenskej a českej pobočky Work Service je súčasťou stratégie, o ktorej rozhodla dozorná rada začiatkom roka 2019.