Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

GivingTuesday v Tescu

Stravné lístky vyzbierané od zamestnancov centrálnej kancelárie Tesca boli venované dvom organizáciám, jednou z nich bolo OZ Vagus Foto: Tesco archív

#GivingTuesday v Tescu: kolegovia darovali charitám stravné lístky, deky aj oblečenie.

Bratislava 13. decembra (OTS) - Oblečenie, deky, potraviny aj stravné lístky darovali kolegovia z Tesca charitám v rámci celosvetovej decembrovej iniciatívy #GivingTuesday. Myšlienka #GivingTuesday, sviatku štedrosti, darovania a dobrovoľníctva, vznikla v roku 2012 v USA a postupne sa rozšírila do vyše 150 krajín. Tesco je hlavným partnerom iniciatívy na Slovensku, ktorá tento rok pripadla na 3. decembra 2019.



Kolegovia z Tesca tento rok v rámci iniciatívy darovali stravné lístky v hodnote viac ako 1 338 eur, ktoré odovzdali charitatívnym organizáciám podľa vlastného výberu. Okrem stravných lístkov darovali kolegovia z Tesca pre ľudí v núdzi aj deky, novú spodnú bielizeň, trvanlivé potraviny a drogériu.

Súčasťou #GivingTuesday bola aj najväčšia potravinová zbierka na Slovensku organizovaná už siedmy rok spoločnosťou Tesco. V rámci úspešnej zbierky, v ktorej zákazníci Tesca opäť prekonali rekord a pre ľudí v núdzi darovali vyše 171 ton potravín a drogérie, reťazec prerozdelil medzi zapojené charity viac ako 52-tisíc eur, aby mohli naďalej pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú.

V Tescu veríme, že aj malá pomoc môže mať veľký význam. Preto sme sa tento rok rozhodli opäť zapojiť do programu #GivingTuesday. Všetci naši kolegovia v centrálnej kancelárii, obchodoch aj v distribučných centrách dostali možnosť spraviť dobrý skutok. Som veľmi pyšná na mojich kolegov, ktorí opäť potvrdili, že majú srdce na správnom mieste a neváhajú pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú,“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Čo je #GivingTuesday?
#GivingTuesday je predvianočný medzinárodný sviatok štedrosti, darovania a dobrovoľníctva, keď sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Iniciatíva vznikla v roku 2012 v USA a postupne sa rozšírila do vyše 150 krajín sveta. Sviatok spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov. Len na Slovensku ľudia s dobrým srdcom za posledné 2 roky prispeli viac ako 103 tisícmi eur, vyše 12 tonami oblečenia a iných potrebných vecí, nespočetnými dobrovoľníckymi hodinami a dobrými skutkami.