Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

GoHealth investuje 15 miliónov dolárov do slovenských talentov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Keďže spoločnosť rozširuje svoj potenciál, plánuje v tomto roku vytvoriť na Slovensku približne 20 pracovných miest.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Americká spoločnosť GoHealth, ktorá podniká v oblasti poskytovania technických riešení v sprostredkovaní zdravotníckeho poistenia, dokončila akvizíciu firmy Creatix. Tento krok prichádza po štvorročnom partnerstve oboch spoločností.

Creatix je vývojárska softvérová firma z Chicaga s pobočkou na Slovensku, kde pôsobí 80 zamestnancov. GoHealth pritom plánuje v najbližších rokoch investovať viac ako 15 miliónov dolárov (13.259.082 eur), aby rozšírila svoje aktivity v  regióne a využila tak slovenské technologické talenty.

"Slovensko je kľúčovým elementom rastu spoločnosti GoHealth, ktorá rozširuje svoju globálnu značku. S Creatix sme na Slovensku investovali od samého počiatku a plánujeme v tom pokračovať aj naďalej, už ako súčasť značky GoHealth," hovorí CEO spoločnosti David Jelinek.

Slovensko je krajinou, ktorá patrí medzi technologickú špičku, najmä v oblasti vývoja softvéru. Potvrdzuje to aj nedávna štúdia, kde sa slovenskí vývojári umiestnili na prvom mieste zo všetkých európskych krajín.

Keďže spoločnosť rozširuje svoj potenciál, plánuje v tomto roku vytvoriť na Slovensku približne 20 pracovných miest. Plány zahŕňajú rozšírenie kancelárií v Bratislave a otvorenie novej pobočky v Košiciach. Tento rýchly rast je dôkazom spolupráce medzi oboma spoločnosťami za posledné roky, ktorá sa sústredila na budovanie rôznorodých, vysoko kvalifikovaných tímov, ktoré firmám pomáhajú rásť prostredníctvom technologických inovácií.

(1 EURO = 1,313 USD)