Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Grabarová-Kitarovičová sa stala šéfkou výberovej komisie MOV

Kolinda Grabarová-Kitarovičová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Členovia MOV nemôžu byť zároveň členmi exekutívy a ani komisie, ktorá vyberá vhodných kandidátov na usporiadanie OH a odporúča ich na schválenie.

Lausanne 11. októbra (TASR) - Bývalá chorvátska prezidentka Kolinda Grabarová-Kitarovičová sa stala šéfkou komisie Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorá má na starosti výber organizátorov olympijských hier. Na poste nahradila Kristin Kloster Aasenovú, Nórka musela odstúpiť z funkcie po tom, ako ju vymenovali za členku exekutívy MOV.

Členovia MOV nemôžu byť zároveň členmi exekutívy a ani komisie, ktorá vyberá vhodných kandidátov na usporiadanie OH a odporúča ich na schválenie. Výberová komisia takto nedávno odporučila, aby sa Brisbane stalo dejiskom olympijských a paralympijských hier v roku 2032. MOV austrálskemu mestu organizáciu definitívne schválil tento rok v júli. Päťdesiattriročnú Grabarovú-Kitarovičovú na poste radovej členky komisie vystriedala prezidentka Svetového triatlonu Marisol Casadová. Informáciu priniesla agentúra dpa.