Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Koncern GlaxoSmithKline odmietol ponuku Unileveru na prevzatie divízie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prevzatie malo byť súčasťou prestavby portfólia spoločnosti, ktoré siaha od potravín, cez kozmetiku po výrobky po domácnosť.

Londýn 16. januára (TASR) - Koncern GlaxoSmithKline (GSK) odmietol ponuku britského producenta potravín a výrobkov pre domácnosť Unilever na prevzatie jeho divízie spotrebiteľských tovarov. GlaxoSmithKline považuje nevyžiadanú ponuku Unileveru vo výške 50 miliárd GBP (59,87 miliardy eur) za nízku.

GSK uviedol, že ponuka Unileveru "výrazne podhodnocuje" divíziu a jej vyhliadky a že naďalej pokračuje v realizácii plánu jej vydelenia.

Unilever v sobotu (15. 1.) potvrdil svoj záujem o divízie spotrebiteľských tovarov GSK. Jej prevzatie malo byť súčasťou prestavby portfólia spoločnosti, ktoré siaha od potravín, cez kozmetiku po výrobky po domácnosť.

GSK dostal od Unileveru tri ponuky. Posledná z 20. decembra sa skladala zo 41,7 miliardy GBP v hotovosti a 8,3 miliardy GBP v akciách Unileveru. Koncern dodal, že bude pokračovať v pláne na vydelenie divízie, ktorá by mala vstúpiť na burzu v polovici tohto roka.

(1 EUR = 0,83508 GBP)