Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Halliburton zvýšil kvartálne tržby o vyše 30 %, prekonal odhady

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Halliburton, jeden z najväčších poskytovateľov služieb v ropnom a plynárenskom sektore, vykázal za 4. štvrťrok minulého roka tržby na úrovni 5,59 miliardy USD (5,14 miliardy eur).

Houston 24. januára (TASR) - Americký koncern Halliburton oznámil za 4. štvrťrok minulého roka výrazný rast tržieb a v rámci upraveného zisku prekonal očakávania trhov. Jeho tržby a zisk sa tak vyvíjali podobne ako v prípade konkurenčnej spoločnosti SLB, známej pôvodne ako Schlumberger. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

Halliburton, jeden z najväčších poskytovateľov služieb v ropnom a plynárenskom sektore, vykázal za 4. štvrťrok minulého roka tržby na úrovni 5,59 miliardy USD (5,14 miliardy eur). V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 30,6 %.

Navyše, zisk upravený o jednorazové položky prekonal očakávania. Spoločnosť uviedla, že upravený zisk dosiahol vo 4. kvartáli 656 miliónov USD. Na akciu to znamená 72 centov. Analytici oslovení agentúrou Reuters pritom počítali s upraveným ziskom Halliburtonu na akciu na úrovni 67 centov.

Rovnako prekonal odhady trhov aj najväčší poskytovateľ služieb v tejto oblasti SLB, ktorý výsledky zverejnil minulý týždeň. Naopak, spoločnosti Baker Hughes, ktorá je ďalším z poskytovateľov služieb v ropnom a plynárenskom sektore, sa darilo menej a zaostala za očakávaniami ako v oblasti zisku, tak v oblasti tržieb.

(1 EUR = 1,0871 USD)