Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Harmanec-Kuvert zvyšuje produkciu o 75 miliónov tašiek ročne

Prevádzka na výrobu papierových tašiek v závode Harmanec-Kuvert Brezno. Foto: TASR - Dušan Hein

Harmanec-Kuvert, ktorý nadväzuje na viac ako 100-ročnú tradíciu papierenského priemyslu v regióne, aktuálne zamestnáva 170 ľudí.

Brezno 17. júla (TASR) - Pre zvýšený dopyt po ekologických obaloch zvyšuje brezniansky papierenský závod Harmanec-Kuvert svoju produkciu o 75 miliónov tašiek ročne, vďaka čomu vzniknú v závode aj ďalšie pracovné miesta.

Vlani spoločnosť vyrobila 1,5 miliardy kusov obálok a papierových tašiek. "V roku 2020 vyrobíme viac ako 234 miliónov kusov papierových poštových a nákupných tašiek, pričom rozširujeme výrobu o nové taškovacie stroje," informoval Milan Fiľo, prezident holdingu Eco-Investment, do ktorého závod patrí.

Fiľo ďalej vysvetlil, že nárast elektronickej komunikácie v dôsledku pandémie nového koronavírusu spôsobil zníženú spotrebu poštových obálok používaných v obchodnej a transakčnej komunikácii, čo sa však spoločnosti podarilo kompenzovať nárastom spotreby papierových nákupných tašiek take-away pre gastroservis a nahrádzaním plastových nákupných tašiek za ekologicky šetrnejšie papierové tašky.

"Postupne sa výrobná kapacita zvýši o 75 miliónov kusov ročne. Celkovo plánujeme v najbližšom období v závode v Brezne preinvestovať približne tri milióny eur," dodal.

Harmanec-Kuvert, ktorý nadväzuje na viac ako 100-ročnú tradíciu papierenského priemyslu v regióne, aktuálne zamestnáva 170 ľudí, vďaka rozšíreniu výroby k nim pribudne ďalších sto. Tašky z Brezna putujú okrem Slovenska aj na český, maďarský, anglický, belgický a holandský trh.





sop mac