Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

HB Reavis vydala nezabezpečené dlhopisy v hodnote 40 miliónov eur

Foto: TASR/AP

Od novembra 2013 tak skupina na kapitálových trhoch v strednej Európe nadobudla viac ako 100 miliónov eur.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Developérska skupina HB Reavis, pôsobiaca v oblasti komerčných nehnuteľností v strednej a východnej Európe, dokončila svoju prvú transakciu vydania nezabezpečených dlhopisov na Slovensku získaním zdrojov vo výške 40 miliónov eur. Od novembra 2013 tak skupina na kapitálových trhoch v strednej Európe nadobudla viac ako 100 miliónov eur.

Dlhopisy vydala spoločnosť HB Reavis Finance SK II, pričom ručenie poskytla hlavná holdingová spoločnosť skupiny HB Reavis, ide teda o nezabezpečenú emisiu. Emisia bola ponúkaná investorom na Slovensku na základe verejnej ponuky od 16. do 26. marca tohto roka. Dlhopisy HB Reavis 2020 boli vydané 30. marca a upísalo ich takmer 200 investorov, z ktorých vyše 40 % tvorili klienti privátneho bankovníctva, približne 32 % banky a 28 % inštitucionálni investori.

"Po minuloročnom vstupe na slovenský kapitálový trh je táto transakcia dôkazom dôvery investorov voči skupine, ktorá pokračuje v úspešnej realizácii svojej obchodnej a finančnej stratégie. Dôveru investorov si ceníme o to viac, že táto transakcia je prvou nezabezpečenou emisiou dlhopisov skupiny,"
uviedol finančný riaditeľ HB Reavis Marián Herman.

Emisiu dlhopisov manažovali Slovenská sporiteľňa a ČSOB banka. Prijatá bola na regulovaný voľný trh Burzy cenných papierov v Bratislave. Dlhopisy majú pevný ročný kupón 4,25 % a sú splatné v marci 2020.

Skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na trhoch v strednej a východnej Európe, v Spojenom kráľovstve a Turecku. Celkovo doposiaľ realizovala 750.000 štvorcových metrov (m2) kancelárií, obchodno-zábavných a logistických centier. Ďalších vyše milióna m2 je vo fáze realizácie, plánovania alebo povoľovania výstavby. Skupina má celkové aktíva 1,58 miliardy eur s čistou hodnotou 917 miliónov eur.