Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Heneken kupuje výrobcu hliníkových vodičov zo Žiaru nad Hronom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Laná má v hliníkovom klastri v Žiari nad Hronom vyše 50-ročnú tradíciu a zameriava sa najmä na produkciu ťahaných hliníkových drôtov, elektrovodných lán a hliníkových bezšvových rúr.

Žiar nad Hronom 20. novembra (TASR) – Spoločnosť Heneken kupuje podnik Laná vyrábajúci hliníkové vodiče v Žiari nad Hronom. Ako TASR informoval poradca pre vzťahy s vládou Henekenu Lukáš Parízek, spoločnosť akvizíciou popri závodoch na spracovanie hliníka a zinku vstupuje do produktovej sféry s vyššou pridanou hodnotou.

Pre produkciu spoločnosti Laná vidím vysoký potenciál odbytu nielen na trhoch strednej a východnej Európy, ale napríklad aj v Strednej Ázii. Disponujeme modernými technológiami schopnými generovať vysokú pridanú hodnotu a skúsenou pracovnou silou,“ uviedol CEO Henekenu Michal Hudoba.

Spoločnosť Laná má v hliníkovom klastri v Žiari nad Hronom vyše 50-ročnú tradíciu a zameriava sa najmä na produkciu ťahaných hliníkových drôtov, elektrovodných lán a hliníkových bezšvových rúr. Heneken sa od svojho založenia v roku 2007 postupne prepracovala na kľúčového obchodníka s neželeznými kovmi a do jej skupiny patria okrem troch výrobných závodov na Slovensku aj zahraničné obchodné zastúpenia v Turecku a Srbsku. S viac ako 200 zamestnancami sa ročné kumulatívne tržby spoločnosti blížia k 150 miliónom eur.