Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Henkel nevylučuje ďalšie akvizície v USA

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Henkel v roku 2016 prevzal amerického výrobcu pracích prostriedkov Sun Products za 3,2 miliardy eur a tesne potom aj výrobcu tmelov a náterov Darex za takmer 1 miliardu eur.

Berlín 22. októbra (TASR) - Nemecký výrobca spotrebiteľských tovarov Henkel považuje ďalšie akvizície na posilnenie svojej pozície v USA za možné.

"Ak budú nejaké možnosti prevzatia, aj v budúcnosti zvážime, či nám strategicky a cenovo vyhovujú. V USA napríklad ešte stále nepatríme medzi popredných predajcov kozmetických výrobkov,"
povedal šéf koncernu Hans van Bylen v rozhovore pre Welt am Sonntag.

Nemecký koncern tiež stále vidí možnosti na posilnenie portfólia v oblasti pracích a čistiacich prostriedkov rovnako ako lepidiel. Henkel má na prípadné akvizície potrebné finančné prostriedky. "Naša bilancia je solídna," uviedol.

Henkel v roku 2016 prevzal amerického výrobcu pracích prostriedkov Sun Products za 3,2 miliardy eur a tesne potom aj výrobcu tmelov a náterov Darex za takmer 1 miliardu eur. Pre koncern sa tak stávajú operácie v USA čoraz dôležitejšími. "Pre všetky tri oblasti - kozmetika, pracie a čistiace prostriedky rovnako ako lepidlá - sa USA stali najväčším odbytišťom pred Nemeckom, Čínou a Ruskom," uviedol Hans van Bylen. Integrácia Sun Products prebieha lepšie, než sa očakávalo. "Henkel zaznamená v USA veľmi úspešný rok 2017. To sa prejaví aj na úrovni celého koncernu," dodal.