Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Hlas-SD: OĽANO nespravilo nič pre slovenských poľnohospodárov

Na snímke poslanec NR SR Róbert Puci. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Koalícia podľa strany svojimi krokmi poškodzuje domácich výrobcov potravín a zvýhodňuje obchodníkov.

Bratislava 20. decembra (TASR) – OĽANO nespravilo za tento rok nič pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD. Podľa nej neboli nominanti hnutia schopní vypísať sľubované investičné výzvy a vôbec nepodporili strategický sektor výroby potravín v pandémii.

"Minister Samuel Vlčan vyrokoval spolufinancovanie štátu k strategickému plánu pre agrosektor na najnižšej úrovni V4, čo prakticky znamená katastrofu pre celý domáci agropotravinársky sektor. Z plánu obnovy a odolnosti agropotravinárov vládna koalícia surovo vyškrtla. A kde ostali zvyšné milióny eur na pomoc potravinárom ešte z roku 2020, agrorezort dôsledne tají," povedal nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Róbert Puci, pôsobiaci v Hlase-SD.

Koalícia podľa strany svojimi krokmi poškodzuje domácich výrobcov potravín a zvýhodňuje obchodníkov. Okrem toho strana uviedla, že koalícia nepripravila žiadne podporné opatrenia a nepreplácala im ani náklady súvisiace so zavádzanými protipandemickými opatreniami.