Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Hlas-SD: Vyzývame Hegera, aby začal riešiť situáciou s cenami potravín

Na snímke nezaradený poslanec NRSR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Chcem vyzvať predsedu vlády Eduarda Hegera, aby sa vrátil zo svojho zahraničného myslenia naspäť domov a aby začal okamžite riešiť akútnu situáciu, spresnil predseda strany Peter Pellegrini.

Bratislava 22. marca (TASR) - Dočasne poverený premiér Eduard Heger by sa mal začal zaoberať situáciou s cenami potravín v štáte. Vyzvala ho na to v stredu na tlačovej konferencii mimoparlamentná opozičná strana Hlas-SD.

"Chcem vyzvať predsedu vlády Eduarda Hegera, aby sa vrátil zo svojho zahraničného myslenia naspäť domov a aby začal okamžite riešiť akútnu situáciu," spresnil predseda strany Peter Pellegrini.

Vláda by mala podľa neho v skrátenom legislatívnom konaní pripraviť súbor opatrení, ktoré by pomohli zmierniť alebo zastaviť prudký rast cien potravín. "Chceme požiadať vládu, aby pripravila návrh zákona, ktorým by sa na dočasné obdobie stanovil zoznam 400 až 500 druhov tovarov, na ktoré sa zavedie obmedzenie obchodnej prirážky pre konečného predajcu potravín," podčiarkol.

Opozičná strana žiada zároveň zriadiť tzv. cenovú políciu, teda vyčleniť ľudí zo štátnej správy, ktorí by mali právo chodiť do predajní a odhaľovať porušovanie stanovenej obchodnej prirážky. "Ak vláda takto neurobí, tak takúto legislatívu pripravíme my," dodal Pellegrini.