Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Hlas-SD žiada vládu o predloženie materiálu na záchranu podnikov

Na archívnej snímke líder strany Hlas-SD a nezaradený poslanec parlamentu SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Zároveň plánuje predložiť do parlamentu uznesenie, ktoré zaviaže vládu vyčleniť na pomoc ohrozeným strategickým podnikom viac peňazí z Envirofondu a vytvoriť kompenzačný fond.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Mimoparlamentný Hlas-SD vyzýva vládu, aby predstúpila pred Národnú radu (NR) SR a predložila strategický materiál o záchrane podnikov ohrozených rastom cien energií. Zároveň plánuje predložiť do parlamentu uznesenie, ktoré zaviaže vládu vyčleniť na pomoc ohrozeným strategickým podnikom viac peňazí z Envirofondu a vytvoriť kompenzačný fond. Informovala o tom v stredu hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Vláda sa zaoberá sama sebou, pritom už jedenásť štátov Európskej únie (EÚ) má od Európskej komisie (EK) povolené intervencie na trhu s elektrickou energiou. U nás sa oháňajú memorandom o zastropovaní cien elektriny, ale jeho podpis a schválenie EK je v nedohľadne. Výsledkom tejto ´liknavosti´ bude vypínanie elektriny v škôlkach a v školách," tvrdí líder strany a nezaradený poslanec parlamentu Peter Pellegrini.