Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Hlavnou témou SlovakiaTech 2021 bude naštartovanie ekonomiky po kríze

Ilustračná snímka Foto: TASR/Andrej Galica

Novinkou podujatia bude panelová diskusia na tému exportného potenciálu slovenských technológií a konkurencieschopnosť slovenských technologických spoločností v zahraničí.

Košice 29. augusta (TASR) – Ako naštartovať ekonomiku po koronakríze bude hlavnou témou tohtoročnej konferencie SlovakiaTech Forum – Expo, ktorá sa po ročnej odmlke uskutoční v Košiciach v polovici septembra. TASR o tom za organizátorov informovala riaditeľka neziskovej organizácie Slovak Invest Agency (SIA) Alena Jerglová. Novinkou medzinárodného inovačného fóra bude aj diskusia o exporte.

Cieľom projektu je zvýšiť inovatívnu výkonnosť Slovenska a podporiť slovenskú ekonomiku. Konferencia podľa Jerglovej vytvára priestor na prepájanie vedy, výskumu a univerzít so súkromnými firmami, ako aj s verejnou správou. Zúčastniť by sa jej malo viac ako 100 domácich aj zahraničných spíkrov, ktorí sa budú venovať rôznym témam súvisiacim s inováciami.

„Podujatie je unikátnou príležitosťou pre stretnutie slovenských a zahraničných odborníkov z oblasti vedy, výskumu, inovácií, priemyselných technológií, dopravy a logistiky, energetiky, životného prostredia a vzdelávania. Zároveň ide o jedinečnú možnosť prezentácie vedeckého a inovačného potenciálu slovenských firiem,“ povedala Jerglová s tým, že zároveň ide o inovačno-technologický veľtrh firiem.

Novinkou podujatia bude panelová diskusia na tému exportného potenciálu slovenských technológií a konkurencieschopnosť slovenských technologických spoločností v zahraničí.

SlovakiaTech 2021 sa uskutoční v dňoch 14. - 15. septembra v Kulturparku v Košiciach. Vstup na konferenciu je bezplatný, podmienkou je online registrácia.